Amsterdam Amsterdam. Boodschappen Streetfood

5 dingen waar ik geen genoeg van kan krijgen in de Javastraat

By on 20 april 2017
Share

Nog steeds ben ik (bijna) elke dag dankbaar voor het feit dat ik in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost woon. Eén groot culinair festijn. Hier lees je meer over mijn band met de buurt. Sommige dingen at ik al te vaak, waardoor ik ze even niet meer kan zien. En sommige dingen kan ik blijven eten zonder dat ze me gaan vervelen. En die heb ik even voor jullie op een rij gezet.

De kaneelnoten van Lale Kasabi

Die dingen blijven een hit. En iedereen die ze proeft, is om. Nog nooit zag ik iemand slechts één kaneelnoot eten. Dat bestaat niet. Gister at een jongen die niet van kaneel houdt zelfs meerdere kaneelnoten achter elkaar. Snap je? En een winkelier uit mijn buurt beweerde ooit stellig dat die dingen nog gezond zijn ook. Het leek mij, rationeel gezien, complete onzin maar zoals dat gebeurt bij mensen die verslaafd zijn, deed ik mijn uiterste best hem toch te geloven. En dat is gelukt. Als je wil weten welke noten je precies moet hebben (er zijn subtiele maar belangrijke verschillen nl.), en waar je moet zijn, klik dan hier.

De vegetarische pizza van Bakkerij Kapadokya

Bakkerijk Kapadokya bakt een hele hoop lekkere broden en snacks. Mijn favoriete lievelingsding als snack of voor bij de soep (deze soep bijvoorbeeld) is hun vegetarische pizza. Met verse spinazie, lekkere tomatensaus, geitenkaas en geraspte kaas. Echt een hit. Je kan er knoflooksaus en sambal bij doen maar ik zou dat gewoon niet doen. Het beste is als ze ‘m net vers aan het maken zijn enn als jij ‘m dan meteen daarna opeet of binnen 10 minuten in ieder geval. Alles wat je moet weten over deze bakkerij lees je hier.

De falafel van Tigris & Eufraat

Tigris & Eufraat staat in mijn top 3 van favoriete supermarkten in mijn buurt. Ze importeren producten uit Syrië en Libanon en hebben heel veel bijzonders in hun assortiment. En dan hebben ze ook nog een falafelbar in de supermarkt. Alles wat je daarover moet weten, lees je hier.

De bara en saotosoep van Madame Jeannette

Deze combi bestel ik eigenlijk altijd als ik daar ben. De saoto soep ziet er altijd fris en vers uit en dat is lang niet evident voor een soep als deze. Het maken van de bouillon nemen ze heel serieus. En de bara is eigenlijk altijd knapperig en niet zacht en zompig van het vet zoals je soms weleens ziet. En dan met die mango chutney erbij. Brightens your day! Alles wat je verder moet weten, vind je hier.

 

 

De Marokkaanse koekjes van Afrah Fes

Ja, wat kan ik zeggen. Zie je die foto? Daarom. Ga, ga, gaaaa!!! Of lees eerst nog even deze post als het 02u ’s nachts is en de boel nu dicht is. Bestel een mix van alles wat je daar in de vitrine ziet liggen. Hoe kom je er anders achter wat je favoriet is?

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Jonneke
Amsterdam, The Netherlands

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar! Ontdekt dé verborgen pareltjes op het gebied van (street)food in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak. Met een knipoog naar het Midden-Oosten.

Follow