Drinken Recepten

De Avocadoshake

By on 6 december 2015
Share

Toen ik een tijdje terug in Essaouira was dronk ik daar een frisse maar toch romige avocadoshake met dadels. En dat is precies wat er zo lekker en bijzonder is aan een avocadoshake. Hij heeft het beste van beide werelden; een avocadoshake heeft het allemaal. Hij is zoet en hartig, fris en romig, vol maar niet echt machtig. Dat rijmt en telt bovendien. Ha!

224402_10150404949109741_6925333_n.jpg

Hier een receptje van hoe ik ‘m lekker vind:

Nodig:

  • 1 rijpe avocado (je kan dit checken door het steeltje weg te halen; als je een avocadokleur ziet, is ie goed, als ie bruin is, is ie niet goed)
  • een halve banaan
  • een handje walnoten
  • honing of vanillesuiker naar smaak
  • 300 ml melk

optioneel:

  • een klein beetje oranjebloesemwater (dit is heel sterk; een halve theelepel proef je al)
  • een paar zachte dadels

Aan de slag:

Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de andere ingrediënten in een blender, mix en drinken dat ding! Als ie te dik is doe je er nog wat melk bij. Enjoy!

TAGS
RELATED POSTS
3 Comments
  1. Beantwoorden

    Kirsten

    7 december 2015

    Mjomnom – ik ga het gelijk proberen Lon, met amandelen, want die heb ik in huis.

    • Beantwoorden

      mooncake streetfood

      7 december 2015

      Lekker!! Laat me weten hoe je ‘m vond! xxx!

LEAVE A COMMENT

Jonneke
Amsterdam, The Netherlands

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar! Ontdekt dé verborgen pareltjes op het gebied van (street)food in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak. Met een knipoog naar het Midden-Oosten.

Follow